3/09/2015

Łosoś w pomarańczach


Składniki:
* filet z łososia (400g)
* 1 pomarańcza
* pół limonki
* sól
* pieprz cytrynowy
* 2 łyżeczki tymianku (u mnie suszony)
Sposób przygotowania: Filet oczyszczamy z łusek, myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Dzielimy na dwie porcje. Skrapiamy sokiem wyciśniętym z limonki. Oprószamy solą, pieprzem i tymiankiem. Wykładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Obkładamy plastrami pomarańczy. Pieczemy w temperaturze 180 stopni C ok. 25 minut.
Źródło: "Bądź fit" Beata Woźniak

1 komentarz:

  1. Bardzo szybki i pyszny obiad. Tymianek nadaje rybie fajnego smaku. Polecam :-)

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2014 Pobite gary Barbary , Blogger