4/08/2015

Biała kiełbasa pod pierzynką


Składniki:
* 7 białych kiełbas parzonych
* 3 duże cebule
* 6 ząbków czosnku
* 2 łyżeczki majeranku
* 2 łyżeczki tymianku
* 25 dag żółtego sera
* łyżka smalcu
Sposób przygotowania:Kiełbasy kroimy w plastry, cebulę w piórka. Ząbki czosnku obieramy ze skórki. W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym smalcem wykładamy połowę kiełbasy i połowę cebuli. Posypujemy łyżeczką majeranku i tymianku. Czynność powtarzamy. Między kiełbasę wkładamy ząbki czosnku. Na sam wierzch wykładamy starty na tarce żółty ser. Zapiekamy 30 minut w temperaturze 180 stopni C.

3 komentarze:

  1. Wygląda smakowicie i proste w wykonaniu. Czy ta biała kiełbaska to surowa, odgotowana?

    OdpowiedzUsuń
  2. plasterki czy plastry od końca do końca

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2014 Pobite gary Barbary , Blogger