Leśne szaleństwo z Czerwonym Lagerem


Produkty Potrzebne;
  • kasza gryczana- 1Torebka
  • kawa zbożowa-  2Łyżki
  • piwo- 200Mililitrów 
  • cukier- 3Łyżki
  • karczek- 2Sztuki po 150 gram
  • przyprawa do grilla - 2 łyżeczki
  • papryka- łyżeczka
  • surówka Colesław

sos piwno-miodowo- musztardowy
  • piwo- 300Mililitrów 
  • śmietana- 100Mililitrów
  • miód- 5Łyżek 
  • musztarda- 200Gramów
Sposób Przygotowania;

1. Do rondla wlewamy Piwo i gotujemy do zagotowania, gdy będzie się gotowało dodajemy miód i musztardę.
2. gotujemy wodę na kaszę, gdy się ugotujemy wrzucamy kaszę
3.   Grillujemy karczek skropiony piwem, i posypany przyprawami
4.  Do naszego sosu dodajemy śmietanę i gotujemy pod przykryciem około 15 min.
5.  Wrzucamy cukier i kawę na patelnie i dodajemy ugotowana kaszę.
6.   Polewamy kaszę piwem i gotowe teraz czas na ułożenie lasu ogniska z colesławu na to mięsko i polewamy sosem no i podajemy z Piwem oczywiście.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 PichciszTo!!! , Blogger