Leśne szaleństwo z Czerwonym Lagerem
Produkty Potrzebne;
- kasza gryczana- 1Torebka
- kawa zbożowa- 2Łyżki
- piwo- 200Mililitrów
- cukier- 3Łyżki
- karczek- 2Sztuki po 150 gram
- przyprawa do grilla - 2 łyżeczki
- papryka- łyżeczka
- surówka Colesław
sos piwno-miodowo- musztardowy
- piwo- 300Mililitrów
- śmietana- 100Mililitrów
- miód- 5Łyżek
- musztarda- 200Gramów
Sposób Przygotowania;
1. Do rondla wlewamy Piwo i gotujemy do zagotowania, gdy będzie się gotowało dodajemy miód i musztardę.
2. gotujemy wodę na kaszę, gdy się ugotujemy wrzucamy kaszę
3. Grillujemy karczek skropiony piwem, i posypany przyprawami
4. Do naszego sosu dodajemy śmietanę i gotujemy pod przykryciem około 15 min.
5. Wrzucamy cukier i kawę na patelnie i dodajemy ugotowana kaszę.
6. Polewamy kaszę piwem i gotowe teraz czas na ułożenie lasu ogniska z colesławu na to mięsko i polewamy sosem no i podajemy z Piwem oczywiście.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz