czwartek, 23 lipca 2015

Pieczony dorsz z groszkiem i fasolką - 310 kalorii - DIETA

Chudnij po ciąży zdrowo i zgodnie z obowiązującymi trendami na lokalnych straganach. A jeśli jest zimno i źle wybierz na przykład warzywa mrożone - nadal są źródłem cennych składników.

 

 

Potrzebujesz:

150 g świeżego dorsza
150 g fasolki szparagowej
100 g groszku cukrowego
sól
pieprz
2 łyżki oliwy z oliwek
natka pietruszki
1 ząbek czosnku
 

Co robić?

1.  Nagrzać piekarnik do 180C w opcji góra dół. Nastawić wodę w garnku do zagotowania.
2.  Rybę umyć, osuszyć i ułożyć na folii aluminiowej skropionej oliwą i poprószonej solą i pieprzem. Wierzch ryby również skropić oliwą, posolić, popieprzyć, posypać natką pietruszki i ułożyć plasterki czosnku.
3. Wstawić rybę do pieca na około 20 minut
4. Fasolkę umyć, poobcinać końce.
5. Groszek wyjąć ze strączków.
6. Warzywa wrzucić na osoloną, gotującą się wodę - najpierw fasolkę a po 8-10 minutach dodać groszek i gotować jeszcze kilka minut.
7. Warzywa odcedzić i podawać razem z rybą, którą można oczywiście skropić cytryną.









Jeśli nadal karmisz i Twoje Dziecko jest wrażliwe na to co jesz, to danie może dać mu się we znaki.

 

Daj znać co myślisz o moich przepisach.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz