cykoria faszerowana pastą ze smażoną rybą

Nie każdemu odpowiada goryczka zawarta w niej,
A tu jest zależność z czym ją podawać,
W tej wersji czuć jej cudowną chrupkość ale bez goryczy, mimo, że jest surowa
W tej wersji super sprawdzi się jako przystawka lub przekąska na przejęcie! :)

Składniki (10 sztuk):
~10 liści cykorii
~150 g sera białego
~80-100 g smażonej ryby 
tu: tilapia
~łyżeczka majonezu
~łyżka jogurtu naturalnego
~sól, pieprz,
~łyżeczka oleju
~łyżeczka soku z cytryny

Wykonanie:
Rybę pokroić w kostkę, doprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny.
Smażyć na oliwie nie dłużej niż 3-4 minuty- ryba szybko jest gotowa. Albo usmażyć 
filet a później pokroić.
Wystudzoną rybę połączyć z resztą składników.
Masą rybko-serową uzupełniać liście :)


Komentarze

Prześlij komentarz

Jeżeli spróbujesz któregoś z moich przepisów- przyślij do mnie zdjęcie!
Z chęcią umieszcze je na moim Fb!