czerwca 21, 2015

Migdałowa jaglanka z musem truskawkowym

    Co na śniadanie ? Zadajesz pytanie ?
Jaglanka dobra na każdy dzień. Raz z bakaliami, raz z orzechami, a w czerwcu obowiązkowo z TRUSKAWKAMI ! Nie jadłeś jeszcze ? pora nadrobić zaległości i przygotować zdrowy, sycący posiłek. Pamiętaj, o śniadaniu nie wolno zapominać - to najważniejszy posiłek dnia.


jaglanka na śniadanie

Składniki:
  • 1/2 szklanki kaszy jaglanej
  • 1 1/3 szklanki napoju migdałowego Alpro ( zamiennie mleko 2%)
  • 200 g truskawek
  • łyżeczka miodu


Wykonanie:
Kaszę jaglaną dokładnie opłukać na sicie pod bieżącą wodą. Przesypać do rondelka, zalać napojem migdałowym i gotować do miękkości.

Truskawki zmiksować z miodem na gładki mus.

Jeśli nie używacie napojów roślinnych, jaglankę ugotujcie na mleku. Możecie dosłodzić cukrem brązowym lub miodem.

Jaglankę podawać polaną musem truskawkowym.

jaglanka na śniadanie

jaglanka na mleku roślinnym


Smacznego !

1 komentarz:

Copyright © 2017 kolorowo-torcikowo