Wątróbka we własnym sosie

Wątróbka we własnym sosie

Wątróbka we własnym sosie

Przepis na : obiad

Składniki: 1/2 kg wątroby wieprzowej 2 duże cebule 2 listki laurowe 1 jabłko 2 łyżki masła 2 łyżki mąki krupczatki szczypta majeranku sól i pieprz do smaku tłuszcz do smażenia Wykonanie: Wątrobę opłukujemy, kroimy na większe kawałki. W rondlu rozgrzewamy tłuszcz, wkładamy kawałki wątroby otoczone w mące smażymy na wolnym ogniu z obu stron. Gdy wątróbka będzie rumiana podlewamy wodą, dodajemy listki laurowe. Na patelni rozpuszczamy masło wkładamy obraną i pokrojoną w pół księżyce cebulę oraz obrane i pokrojone w ko... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kgwjanczewo

Autor

Kgw JanczewoKgw Janczewo

Jesteśmy kobietami które cenią tradycje. Nasze koło jest jednym z nielicznych z tak długim stażem działania. Naszą pasją jest rozpieszczanie podniebienia naszych rodzin oraz gości.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, ciasto, kapustą, kapusta kiszona, obiad, ciasta z jabłkami, jabłka pieczone

Inne przepisy z kgwjanczewo

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.