Kiedy odgazować kapustę kiszoną?

Kiedy odgazować kapustę kiszoną?

Kiedy odgazować kapustę kiszoną? Kiedy odgazować kapustę kiszoną? Wielu z nas uwielbia smak i aromat tradycyjnej, kiszonej kapusty. Jednak, aby cieszyć się jej pełnymi walorami smakowymi i zdrowotnymi, ważne jest odpowiednie odgazowanie. W tym artykule dowiesz się, kiedy i jak najlepiej odgazować kapustę kiszoną, aby osiągnąć najlepsze rezultaty. Co to jest odgazowywanie kapusty kiszonej? Odgazowywanie kapusty kiszonej to proces usuwania nadmiaru dwutlenku węgla (CO2), który powstaje podczas fermentacji. Kapus...

Czytaj dalej na blogu Żyję by jeść

Autor

zyjezebyjesczyjezebyjesc

Mój blog jest eklektyczny – trochę wegetariański, czasem wegański, często rybny albo mięsny. Po prostu życiowy.

Odstawiając cukier, pszenicę i mleko nagle odkryłam paletę smaków, których nie znałam do tej pory. To coś … niesamowitego. W tej chwili, już wiem co i jak jeść, bym czuła się dobrze i by mi smakowało. Wypracowałam też moją maksymę „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”.

Inne przepisy z Żyję by jeść

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.