Syrop miętowy

Syrop miętowy

Syrop miętowy

Gdy przyjeżdżam do rodziców doznaję zawsze natłoku pomysłów kulinarnych, a wszystko przez dziko rosnące zioła oraz mamine: ogródek warzywny i szklarnię. Mięta pojawia się tutaj nieproszona każdego roku. Zazwyczaj zostaje wysuszona i zamknięta w hermetycznym opakowaniu, co by można z niej było parzyć herbatkę. Tym razem postanowiłam ją wykorzystać w inny sposób i zrobiłam syrop miętowy. Jest bardzo słodki i dość gęsty, dlatego wystarczy jego niewielka ilość przy rozcieńczaniu z wodą. Idealny na gorące, letn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Życie zamknięte w smaku

Warto przeczytać

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.