Dżem z czerwonej porzeczki z cukrem żelującym Diamant

Dżem z czerwonej porzeczki z cukrem żelującym Diamant

Dżem z czerwonej porzeczki z cukrem żelującym Diamant

Pyszny dżem z czerwonej porzeczki, idealny do kanapek lub naleśników. W okresie zimowym bardzo ale to bardzo chętnie zajadamy sie nim. Do przygotowania dżemu użyłam cukru żelującego   Diamant , który sprawił, że owoce były gotowane krócej i nie straciły nic na swojej wartości i kolorze.    Składniki: 1,5 kg czerwonej porzeczki 0,5 kg cukru żelującego Diamant Przygotowanie: Owoce myjemy, osuszamy i usuwamy łodyżki. Porzeczki wsypujemy do garnka najlepiej  z grubym dnem. Gotujemy pod przykry... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Życie zaczyna się w kuchni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.