WĄTRÓBKA Z JABŁKIEM I CEBULKĄ

WĄTRÓBKA Z JABŁKIEM I CEBULKĄ

WĄTRÓBKA Z JABŁKIEM I CEBULKĄ

Pyszna, aromatyczna, delikatna wątróbka z jabłkiem i cebulką to danie uwielbiane przeze mnie w dzieciństwie. Wieki tego nie jadłam i dziś postanowiłam przygotować taką właśnie wątróbkę na obiad. Z podsmażoną cebulką, kwaśnym jabłkiem i majerankiem wyszła obłędnie. Rzadko jem wątróbkę, ale w takiej postaci mogłabym ją jeść niemal codziennie. Składniki: * 1/2 kg wątróbki drobiowej * 2 kwaśne jabłka * 2 cebule * 1 łyżeczka majeranku * sól, pieprz * mąka do obtoczenia wątroby * olej do smażenia Wykonanie: Wątróbkę ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zrób to smacznie

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.