Naleśniki ryżowe z masłem orzechowym i truskawkami

Naleśniki ryżowe z masłem orzechowym i truskawkami

Naleśniki ryżowe z masłem orzechowym i truskawkami

Przepis na : śniadanie

Składniki: - 1 jajko - 40 g mąki ryżowej - 50 ml mleka 2% - 20 g (po 1 łyżeczce na naleśnika) masła orzechowego, np. z tego przepisu - truskawki Przygotowanie: Jajko, mąkę i mleko wymieszać za pomocą trzepaczki, do uzyskania konsystencji ciasta naleśnikowego. Smażyć z obu stron. Ja smażę bez tłuszczu, ale można użyć np. oleju kokosowego. Naleśniki wysmarować masłem orzechowym i ułożyć truskawki. Smacznego! Makra: Kcal: 361 Białko: 16 g Węgle: 38 g Tłuszcz: 16 g czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zgrabne Gotowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.