Pączki bezglutenowe kładzione

Pączki bezglutenowe kładzione

Pączki bezglutenowe kładzione

Przepis na : deser

Najlepsze w tych pączkach jest to, że ich wykonanie zajmuje ok. 1h - od wymieszania ciasta do smażenia.  A na dodatek w ogóle nie trzeba brudzić rąk. Pączki nakłada się łyżką na gorący tłuszcz a w efekcie otrzymuje się piękne, chrupiące i pachnące kuleczki, które rozpływają się w ustach.... Składniki: (na ok. 10 niedużych pączków) 220 g mąki bezglutenowej (2/3 mąki kukurydzianej + 1/3 mąki ziemniaczanej) 60 g cukru 50 g rodzynek (można 100 g jeśli ktoś lubi rodzynki) 50 g świeżych drożdży 1 całe jajko... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ze smakiem bez glutenu

Autor

Lilu

Pasjonatka eksperymentów kulinarnych z powodzeniem testowanych na mężu i córce. Oboje dzielnie znoszą kolejne testy smaków:-)
Moim obszarem jest kuchnia bezglutenowa. Stawiam na przepisy proste, szybkie i łatwe w wykonaniu ale jednocześnie dające radość podniebieniu.
Pozdrawiam:-)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, pączki, bezglutenowe, mielone, czekolada, lukier , proste i szybkie ciasto, jajka nadziewane, proste ciasto, szybkie ciasto

Inne przepisy z Ze smakiem bez glutenu

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.