Dietetyczne jajka faszerowane - z awokado i pomidorem :)

Dietetyczne jajka faszerowane - z awokado i pomidorem :)

Dietetyczne jajka faszerowane - z awokado i pomidorem :)

U mnie w domu zazwyczaj stawia się na tradycyjne dania, mało jest tych bardziej wyszukanych, nowoczesnych. Także jeżeli mowa o jajkach to standardowo - z majonezem. Choć dla mnie zawsze kilka połówek pozostawiano bez tego dodatku. W tym roku planuję przygotować jajka, na które przepis znajdziecie poniżej. Są to ugotowane na półmiękko jajka ( żółtko , które nie jest gotowane długo zachowuje więcej zdrowotnych wartości odżywczych) z kremową pastą wykonaną z awokado , szczypiorku i pomidora . Całość jest przepyszna!... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zdrowie na języku :P

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.