Bezglutenowe placuszki ryżowo-kasztanowe :)

Bezglutenowe placuszki ryżowo-kasztanowe :)

Bezglutenowe placuszki ryżowo-kasztanowe :)

Przepis na : śniadanie

Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu placuszki bezglutenowe. Mega puszyste, mięciutkie, słodziutkie. Często zabieram takie do lunchboxa. Cudowne, słodkawo-maślane masło z nerkowców idealnie współgrało z lekko kwaskowatą konfiturą z czarnej porzeczki. Koniecznie wypróbujcie takiego połączenia, jest przepyszne  😋 Składniki: 30 g mąki ryżowej 30 g mąki kasztanowej  1/2 łyżeczki proszku do pieczenia  1 jajko 50 ml napoju roślinnego  1 łyżka cukru kokosowego  dodatki: masło z nerkowców... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zdrowie na języku :P

Warto przeczytać

Jak zrobić idealne naleśniki?

Na temat pochodzenia naleśników i tego skąd się wywodzą nie ma jednoznacznych informacji, prawdopodobnie już w starożytności były przyrządzane podobno w Chinach i Europie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.