Zielona pasta twarogowa

Zielona pasta twarogowa

Zielona pasta twarogowa

Przepis na : śniadanie

Składniki (na 4 porcje) - pół kostki twarogu półtłustego (ok. 100 g), - 3 łyżki jogurtu (ok. 60 g), - ogórek gruntowy (ok. 36 g), - 2 łyżki szczypiorku (ok. 16 g), - łyżka nasion słonecznika (ok. 10 g), - przyprawy: sól i pieprz kolorowy. Sposób przygotowania 1. Twaróg rozgniatamy widelcem i łączymy z jogurtem. 2. Ogórka obieramy ze skóry i kroimy w drobną kosteczkę. 3. Szczypiorek drobno siekamy. 4. Prażymy nasiona słonecznika. 5. Twaróg łączymy z ogórkiem, szczypiorkiem i nasionami słonecznika. 6. Pa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zdrowe odżywianie w pięciu smakach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.