Zapiekany bakłażan

Zapiekany bakłażan

Zapiekany bakłażan

Przepis na : śniadanie

Składniki (na 1 porcję – 8 krążków) - pół bakłażana (ok. 111 g), - łyżeczka oleju rzepakowego (ok. 5 g), - cebula (ok. 70 g), - pół puszki pomidorów (ok. 200 g), - pół kulki mozarelli light (ok. 63 g), - przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, wędzona, sos sojowy, oregano. Sposób przygotowania 1. Kroimy bakłażana w plastry, posypujemy solą i odstawiamy na ok. 15 min. 2. Cebulę podsmażamy na oleju rzepakowym. 3. Cebulę łączymy z pomidorami i dusimy ok. 10 min (do zagęszczenia sosu). Doprawiamy do smaku pieprzem, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zdrowe odżywianie w pięciu smakach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.