Smoothie jeżynowe

Smoothie jeżynowe

Smoothie jeżynowe

Składniki (na 1 porcję) - pół szklanki jeżyn (ok. 60 g), - 4 plastry arbuza (ok. 160 g), - 1/4 szklanki wody mineralnej (ok. 60 ml). Sposób przygotowania 1. Obieramy arbuza ze skóry. 2. Miksujemy owoce z wodą. 3. Przecedzamy koktajl przez sito. Smoothie jeżynowe jest bogate w: - antyoksydanty (pochodzący z jeżyn i arbuza), które działają przeciwnowotworowo, - witaminę C (pochodzącą z jeżyn), która jest antyoksydantem. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja waży: ok. 280 g Energia: 83 ,4 kcal Białko: 1 ,8 g... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zdrowe odżywianie w pięciu smakach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.