Roladki naleśnikowe

Roladki naleśnikowe

Roladki naleśnikowe

Składniki (na 4 naleśniki) - jajko (ok. 50 g), - 1/2 szklanki mleka 2% (ok. 125 ml), - 1/4 szklanki mąki pszennej typ 500 (ok. 39 g), - 1/4 szklanki mąki pszennej typ 1850 (ok. 32 g), - pół opakowania serka śmietankowego lekkiego z jogurtem np. Delikate (ok. 100 g), - ząbek czosnku, - łyżka koperku (ok. 8 g), - 4 liście sałaty (ok. 20 g), - 6 plastrów szynki drobiowej (ok. 90 g), - 6 plastrów ser żółtego (ok. 90 g), - przyprawy: sól i pieprz. Sposób przygotowania 1. Miksujemy jajko z mlekiem i szczyptą soli. 2... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zdrowe odżywianie w pięciu smakach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.