Podpłomyki z warzywami, kurczakiem i Fetą

Podpłomyki z warzywami, kurczakiem i Fetą

Podpłomyki z warzywami, kurczakiem i Fetą

Składniki (na 1 porcję) na ciasto: - pół szklanki mąki pełnoziarnistej (ok. 65 g), - łyżeczka oleju rzepakowego (ok. 5 g), - 1/4 łyżeczki soli, - letnia przegotowana woda, na farsz: - łyżka koncentratu pomidorowego (ok. 25 g), - filet z piersi kurczaka (ok. 100 g), - 2 łyżeczki oleju rzepakowego (ok. 10 g), - cebula (ok. 70 g), - ząbek czosnku, - pół papryki (ok. 75 g), - 5 pieczarek (ok. 100 g), - pół cukinii (ok. 112 g), - 50 g szpinaku, - 1/3 kostki sera Feta (ok. 90 g), - przyprawy: sól, pieprz, curry, słod... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zdrowe odżywianie w pięciu smakach

Autor

trojkolorowatecza

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

papryka, ciasto, zupa pomidorowa, feta, szpinak, pieczarki, kurczak, sos pomidorowy, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, sosy, pierś, piersi, cukinia, ciasto na niedziele, ser feta, curry, mięso, czosnek w ziołach, filet z kurczaka, sos do kurczaka, kurczak pieczony, kurczak z papryką , kurczak z czosnkiem, kurczak z pieczarkami, pieczarki w cieście, kurczak curry, kurczak z serem, pieczarki w sosie, filet ze szpinakiem

Inne przepisy z Zdrowe odżywianie w pięciu smakach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.