Paprykowy hummus

Paprykowy hummus

Paprykowy hummus

Przepis na : śniadanie

Składniki (na 8 porcji) - papryka czerwona (ok. 150 g), - 5 łyżek ziaren sezamu (ok. 50 g), - 2 łyżki oliwy extra vergine (ok. 20 g), - ząbek czosnku, - sok z połówki cytryny, - puszka ciecierzycy (ok. 250 g), - 50 ml zimnej wody, - przyprawy: papryka słodka i ostra, sól. Sposób przygotowania 1. Paprykę (w całości) pieczemy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze w 180 stopniach C przez ok. 25 min. 2. Upieczoną paprykę wkładamy do torebki foliowej i szczelnie zamykamy. Gdy papr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zdrowe odżywianie w pięciu smakach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.