Muffiny marchewkowe

Muffiny marchewkowe

Muffiny marchewkowe

Składniki: (na 6 muffinek) - 2 szklanki mąki pszennej razowej (ok.260 g), - łyżeczka proszku do pieczenia, - ½ łyżeczki sody oczyszczonej, - szczypta soli, - ¾ szklanki mleka 2% (ok. 200 ml), - 3 łyżki oleju rzepakowego (ok.30 g), - duże jajko (ok.60 g), - ¼ szklanki cukru (ok. 50g), - 2 marchewki (ok. 210 g), - 3 łyżki wiórków kokosowych (ok.18g) - 3 łyżki orzechów włoskich (ok.30g), - pół tabliczki gorzkiej czekolady (ok.50 g). - przyprawy: cynamon, kardamon, imbir, gałka muszkatałowa. Sposób przygotowania: 1... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zdrowe odżywianie w pięciu smakach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.