Muffiny dyniowe

Muffiny dyniowe

Muffiny dyniowe

Składniki (na 12 muffnek) - 2 szklanki mąki pszennej razowej (ok. 240 g), - łyżeczka proszku do pieczenia, - ½ łyżeczki sody oczyszczonej, - ¾  szklanki mleka 2% (ok. 200 ml), - 3 łyżki oleju rzepakowego (ok.30g), - duże jajko (ok.60 g), - ¼ szklanki cukru (ok. 50g), - szklanka puree z dyni (ok. 200g) - ½ szklanki wiórków kokosowych (ok. 50g) Sposób przygotowania 1.  Mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, sodę, wiórki kokosowe i cukier. 2. Mieszamy jajko, mleko i olej. Dodajemy puree z dyni. 3. Łączymy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zdrowe odżywianie w pięciu smakach

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.