Minipizze z cukinii

Minipizze z cukinii

Minipizze z cukinii

Przepis na : śniadanie

Składniki (na 1 porcję) - cukinia (mniejsza sztuka – ok. 225 g), - łyżka oliwy z oliwek (ok. 10 g), - ząbek czosnku, - pomidor (ok. 100 g), - pół mozzarelli (ok. 63 g), - przyprawy: sól, pieprz, oregano. Sposób przygotowania 1. Cukinię kroimy w plastry o grubości 1 cm. 2. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. 3. Plastry cukinii rozkładamy na papierze i skrapiamy oliwą połączoną z wyciśniętym przez praskę czosnkiem, szczyptą soli i pieprzu. 4. Na plastry cukinii nakładamy plastry pomidora i porwaną mozzarellę. 5.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zdrowe odżywianie w pięciu smakach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.