Łosoś z masłem orzechowym i komosą

Łosoś z masłem orzechowym i komosą

Łosoś z masłem orzechowym i komosą

Składniki (na 2 porcje) - filet z łososia (ok. 200g), - 2 szklanki brokułów (ok. 200g), - 2 łyżeczki masła orzechowego (ok. 10g), - ½ szklanki komosy ryżowej (ok. 100g), - sok z cytryny, sól i pieprz. Sposób przygotowania: 1. Łososia skrapiamy sokiem z cytryny i doprawiamy solą i pieprzem. 2. Brokuły wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy ok. 5 min. 3. Komosę gotujemy według przepisu na opakowaniu. 4. Łososia smarujemy masłem orzechowym i pieczemy w 200⁰C przez ok. 20 min. 5. Łososia podajemy z komosą i brokułami.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zdrowe odżywianie w pięciu smakach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.