Łosoś w sezamie na ciecierzycy

Łosoś w sezamie na ciecierzycy

Łosoś w sezamie na ciecierzycy

Składniki (na 2 porcje) - 250 g ugotowanej ciecierzycy - 2 kawałki filetu z łososia (ok. 200g), - łyżka sezamu (ok. 10g), - 1 ząbek czosnku - sok z cytryny - 1 łyżka oliwy (ok. 10g) - sól i pieprz. Sposób  przygotowania 1. Ciecierzycę razem z czosnkiem, sokiem z cytryny i oliwą miksujemy na gładką pastę (można dodać odrobinę wody). 2. Łososia marynujemy w soku z cytryny, soli i pieprzu. 3. Łososia posypujemy sezamem i pieczemy w 200⁰C przez ok. 15 min. Pieczony łosoś z sezamem i cieciorką jest bogaty w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zdrowe odżywianie w pięciu smakach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.