Kokosowy pudding z tapioki z musem truskawkowym

Kokosowy pudding z tapioki z musem truskawkowym

Kokosowy pudding z tapioki z musem truskawkowym

Przepis na : deser

Składniki (na 1 porcję) - 2 łyżki tapioki (ok. 30 g), - 1/4 puszki mleka kokosowego (ok. 100 ml), - 3/4 szklanki wody (ok. 175 ml), - 10 truskawek (ok. 150 g), - łyżeczka wiórków kokosowych (ok. 3 g). Sposób przygotowania 1. Tapiokę zalewamy mlekiem kokosowym, wodą i odstawiamy na ok. 1 h do napęcznienia. 2. Tapiokę gotujemy na małym ogniu ok. 15 min. (do czasu aż perełki tapioki staną się przezroczyste). 3. Truskawki miksujemy na gładki mus. 4. Tapiokę przekładamy do pucharka. 5. Gdy tapioka przestygnie i zgęstn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zdrowe odżywianie w pięciu smakach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.