Grillowana pierś z kurczaka z marchewką na puree brokułowym

Grillowana pierś z kurczaka z marchewką na puree brokułowym

Grillowana pierś z kurczaka z marchewką na puree brokułowym

Składniki (na 1 porcję) - filet z piersi kurczaka (ok. 150 g), - łyżeczka oleju rzepakowego (ok. 5 g), - ząbek czosnku, - 2 marchewki (ok. 210 g), - 2 łyżeczki masła (ok. 10 g), - łyżka soku z cytryny (ok. 10 ml), - 2 ziemniaki (ok. 140 g), - szklanka brokułów (ok. 100 g), - przyprawy: sól, pieprz, tymianek, gałka muszkatołowa. Sposób przygotowania 1. Mięso z piersi kurczaka delikatnie rozbijamy, marynujemy w oleju, tymianku i wyciśniętym przez praskę ząbku czosnku. 2. Gotujemy marchewkę z dodatkiem łyżeczki ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zdrowe odżywianie w pięciu smakach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.