Gorąca czekolada

Gorąca czekolada

Gorąca czekolada

Przepis na : deser

Składniki (na 2 porcje) - szklanka mleka (ok. 250 ml), - ½ szklanki daktyli (ok. 85 g), - łyżka kakao (ok. 10 g). Sposób przygotowania 1. Daktyle zalewamy wrzątkiem i moczymy ok. 10 min. 2. Namoczone daktyle miksujemy i łączymy z mlekiem, i kakao. 3. Czekoladę podgrzewamy. Czekolada z daktyli jest bogata w: - magnez (pochodzący z kakao), który pozytywnie wpływa na koncentrację, - błonnik pokarmowy (pochodzący z daktyli), który daje uczucie sytości. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja waży: ok. 200 ml&nb... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zdrowe odżywianie w pięciu smakach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.