Galaretka kawowa

Galaretka kawowa

Galaretka kawowa

Przepis na : deser

Składniki (na 6 porcji) - 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej (ok. 15 g), - 3 łyżeczki żelatyny (ok. 15 g), - 2 łyżki cukru lub ksylitolu (ok. 20 g), - duże opakowanie jogurtu naturalnego (ok. 400 g). Sposób przygotowania 1. Zaparzamy kawę połową szklanki wody. 2. Żelatynę i cukier rozpuszczamy w kawie. 3. Żelatynę z kawą łączymy z jogurtem. 4. Masę przelewamy do foremek i wstawiamy do lodówki na ok. 3h. Galaretka kawowa jest bogata w: - wapń (pochodzący z jogurtu), który jest składnikiem kości i zębów. Wartość od... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zdrowe odżywianie w pięciu smakach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.