Prażone jabłka

Prażone jabłka

Prażone jabłka

Pyszne prażone jabłka pachnące wanilią i cynamonem, które wykorzystasz do słodkich wypieków, szczególnie szarlotki. Prażone domowe jabłka użyjesz także do placków, naleśników, podasz na kanapce, z jogurtem, na ciepło z ryżem. Możesz je zawekować w słoikach na zimę. Zapraszam po mój sprawdzony przepis na prażone jabłka. Prażone jabłka SKŁADNIKI: 1,5 kg jabłek 1 cytryna 1/3 szklanki wody 3 łyżki cukru 2 łyżki cukru z wanilią szczypta cynamonu – można pominąć PRZYGOTOWANIE: Do przygotowania prażonych jabłek m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni

Warto przeczytać

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.