Pieczarki pieczone

Pieczarki pieczone

Pieczarki pieczone

Pieczone pieczarki to ciekawy pomysł na dodatek do dania obiadowego. Podasz je z pieczonym, smażonym lub duszonym mięsem oraz potrawami z ziemniaków (puree, pieczone, kopytka, kluski śląskie). Pieczone pieczarki w lekkim dresingu z przyprawami wychodzą miękkie i aromatyczne. Pieczarki z mojego przepisu możesz także po upieczeniu posiekać i podać np. z makaronem, ryżem lub kaszą z dodatkiem śmietany (lub jogurtu) i natki. Zapraszam po mój sprawdzony przepis na pieczone pieczarki. SKŁADNIKI: 500 g pieczarek ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni

Warto przeczytać

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.