Ekstrakt pomarańczowy i cytrynowy

Ekstrakt pomarańczowy i cytrynowy

Ekstrakt pomarańczowy i cytrynowy

Po ekstrakcie waniliowym przyszła pora na ekstrakty pomarańczowe i cytrynowe. Przygotowanie bardzo proste i szybkie a aromat jest na tyle intensywny, że już nie ma szans na powrót do tych kupnych :)Składniki:- 2 pomarańcze - 2 cytryny- 2 szklanki wódkiPrzygotowanie:Pomarańcze i cytryny sparzamy i obieramy z nich skórki. Skórki przesypujemy do słoiczków i każdą zalewamy 1 szklanką wódki. Szczelnie zamykamy i odstawiamy co najmniej na miesiąc.       czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zainspirowana w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
EwaECh,, 16 marca 2014 20:48:33

Po m-cu skórki wyjmuję i dodaję święże :o))))

Grażyna Chwałek, 18 marca 2014 20:20:26

Dziekuje za podpowiedź, zastanawiałam się właśnie jak przedłużyć trwałość ekstraktu. Pozdrawiam :)