Fyrstekake - tarta migdałowa z Norwegii.

Fyrstekake - tarta migdałowa z Norwegii.

Fyrstekake - tarta migdałowa z Norwegii.

Przepis na : deser

Fyrstekake, czyli ciasto książęce z Norwegii to bardzo aromatyczny deser z nadzieniem migdałowym i dodatkiem kardamonu. Umilał nam dzisiejsze mroźne popołudnie. Tarta wymaga minimum wysiłku, a odwdzięcza się świetnym smakiem. Według przepisu powinno się użyć zmielonych migdałów, ja jednak zastąpiłam je drobno posiekanymi. Dodałam też mniej cukru, bo wydawało mi się, że ciasto będzie zbyt słodkie. Polecam! P.S. Inspiracją był dla mnie przepis z tej strony. Składniki: Ciasto: 250 g mąki 110 g masła 80 g cukr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu zadanie-gotowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.