Roladki z indyka na parze

Roladki z indyka na parze

Roladki z indyka na parze

Przepis na : obiad

Gotowanie na parze to najzdrowszy sposób przyrządzania posiłków. Zachowujemy największą ilość witamin i składników mineralnych, których część wylewamy z wodą po klasycznym gotowaniu. Nie dodajemy tłuszczu jak podczas smażenia. Mięso jest także lekkostrawne w przeciwieństwie do smażonego, nawet na patelni beztłuszczowej. Indyk na parze jest prosty i szybki do przygotowania, jego mięso jest delikatne i zawiera niewielką ilość tłuszczu. Świetnie sprawdzi się dla wszystkich, również dla dzieci czy osób na dietach... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z notatnika dietetyka

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta Daniela

Dieta warzywno-owocowa. Bez mięsa, tłuszczu oraz białej mąki. Sposób na pobudzenie swojego organizmu.

Czytaj dalej...

Mity. Dlaczego nie łączyć pomidora z ogórkiem?

Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.