Pasta ze szpinaku i soczewicy

Pasta ze szpinaku i soczewicy

Pasta ze szpinaku i soczewicy

Pasty warzywne to dość niedoceniany dodatek do pieczywa. Z jednej strony przygotowanie kanapki z wędliną czy żółtym serem jest znacznie szybsze - nie musimy nic przygotowywać ani smarować. Z drugiej jednak strony pastę warzywną możemy przecież na spokojnie przygotować w weekend i przechowywać w lodówce przez 3-4 dni. Pasta warzywna to nie tylko pyszny dodatek do kanapek. łatwo zadbać o różnorodność, możemy użyć w zasadzie niemal dowolnych warzyw. Taka pasta może też być prawdziwą bombą witamin i składników m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z notatnika dietetyka

Warto przeczytać

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta south beach – dieta podczas, której możesz jeść deser!

Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.