Serowe paluszki z ciasta francuskiego

Serowe paluszki z ciasta francuskiego

Serowe paluszki z ciasta francuskiego

Na imprezie sprawdzają się szybkie, małe przekąski, np. paluszki. Ale przecież nie muszą być od razu kupne! Możecie zrobić je sami:) Zajmie Wam to niecałe 30 minut, a na pewno zasmakuje gościom. Ja robię je z ciasta francuskiego, z dodatkiem tymianki i mieszanki aromatycznych serów. Składniki:125g ciasta francuskiego, jajko,250g żółtego sera (najlepiej mieszane np. parmezan, gouda, gorgonzola), łyżeczka świeżego tymianku, sól ziołowa, świeżo zmielony czarny pieprz, 2 łyżki śmietany 18%.     Przygo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z miłości do słodkości

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Ania, 5 września 2013 21:46:28

Pyszne, idealne do wieczornego chrupania :) Pozdrawiam

Kamciss, 5 września 2013 21:59:58

Idealna przekąska do zupy/kremu :) Pozdrawiam i zapraszam do siebie :)

Klaudia - chochlikikuchenne, 5 września 2013 22:51:25

Swietny pomysl :)Gdyby polamac je na mniejsze czesci, to swietnie sprawdzilyby sie jako chrupiaca posypka do salatki :D

z miłości do słodkości, 6 września 2013 10:19:12

Dzięki;) Kamciss jak najbardziej nadają się jako dodatek do zupy:)Klaudia dzięki za świetny pomysł!! :)

judik, 6 września 2013 15:23:10

Uwielbiam takie paluchy do przekąszania. Najbardziej lubię do zup i sałatek. Świetne Ci wyszły!

z miłości do słodkości, 6 września 2013 19:40:41

Dzięki:)