Jabłecznik z budyniem

Jabłecznik z budyniem

Jabłecznik z budyniem

Powoli zbliża się już do nas jesień... A jesienią zawsze królują u nas jabłka. I nie może też zabraknąć naszego ulubionego jabłecznika z budyniem według przepisu mojej mamy. Bywało też tak, że piekłam go co tydzień:) Kruche ciasto, dużo jabłek i ciepły budyń, smaki moje dzieciństwa;):) Ciasto:4 szklanki mąki pszennej, szklanka cukru, 3 jajka,250g masła lub margaryny, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia. Dodać cukier, jajka oraz posiekane masło. Wszystko ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z miłości do słodkości

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Jey, 7 września 2013 22:30:57

tak delikatniutkie i puszyste! wow, na pewno zachwyca smakiem :)

W kuchni Uli, 7 września 2013 22:54:14

bardzo fajny przepis! muszę kiedyś tak zrobić z budyniem na jabłuszkach, nie znałam takiego przepisu wcześniej, zawsze dodawałam do bezy budyń, Twoje ciasto wygląda bardzoo apetycznie mmmm

whiness, 7 września 2013 23:03:48

Pięknie wygląda. Bardzo delikatnie. Swoją drogą, jabłecznik z budyniem to właśnie mój ulubiony!

Daktyle w czekoladzie, 7 września 2013 23:21:13

Wygląda przepysznie!

Ladylaura., 8 września 2013 00:40:29

Bardzo apetycznie wygląda,pozdrawiam.

Justyna Bąk, 8 września 2013 02:07:37

wygląda rewelacyjnie. takie lekkie i puszyste:) mniam:)

z miłości do słodkości, 8 września 2013 15:37:15

Dziękuję:) ula koniecznie spróbuj:) My uwielbiam jabłecznik w tej wersji:)

Jedzmy-zdrowo.pl, 12 grudnia 2013 12:59:08

Jabłecznik właśnie w takim stylu gotuję już od dawna - zawsze wychodzi bardzo apetycznie!

z miłości do słodkości, 13 grudnia 2013 12:09:57

Przepis jest w naszej rodzinie od lat:)

Daria Diering, 22 maja 2014 11:23:36

Pyszne ciasto :)