Herbaciana babka z pieprzem

Herbaciana babka z pieprzem

Herbaciana babka z pieprzem

Niedawno otrzymałam aromatyczną paczuszkę pełną przypraw od Skworcu.  Kilka z nich wykorzystałam do upieczenia pysznej babki. Ciasto to przede wszystkim jest bez jajek, a głównym "mokrym" składnikiem jest czerwona herbata. Dodatkowo smak zaostrza nietypowy w cieście składnik, pieprz cytrynowy. Babka jest aromatyczna, wilgotna, z dodatkiem kawałków czekolady. Pyszna! Składniki:  2 i 1/2 szklanki mąki pszennej,  szklanka cukru, 125g masła,  2 łyżeczki czerwonej herbaty Pu-Erh Slim Skwor... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z miłości do słodkości

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Justyna Żak, 18 lutego 2014 11:11:07

ciekawe połączenie:)

Luka Li, 18 lutego 2014 12:20:11

Intrygujący przepis!

kuchcikOla, 18 lutego 2014 15:31:59

no, no... muszę przyznać, że takiej babki jeszcze nie jadłam :) bardzo ciekawi mnie jej smak, wygląda na bardzo wilgotną - a takie ciasta lubię najbardziej :)

Potravel, 19 lutego 2014 00:14:12

wygląda obłędnie:)

Magda C., 19 lutego 2014 15:04:05

Bardzo ciekawe połączenie, wygląda wspaniale!

z miłości do słodkości, 19 lutego 2014 19:38:42

Dziękuję i gorąco polecam!!

Łucja, 19 lutego 2014 22:40:30

Zaszalałaś :) nawet nie wiem jak sobie wyobrażać jej smak :)