Dwukolorowa Panna Cotta z musem owocowym i lodami Carte d'Or Lemon Pie

Dwukolorowa Panna Cotta z musem owocowym i lodami Carte d'Or Lemon Pie

Dwukolorowa Panna Cotta z musem owocowym i lodami Carte d'Or Lemon Pie

Przepis na : deser

Przed nami całe 2 miesiące wakacji, a co za tym idzie pięknej, letniej pogody. Warto więc przygotować jakąś alternatywę na upalne dni. Proponuję delikatną Pannę Cottę w dwóch kolorach z dodatkiem musu owocowego i wyśmienitych lodów Carte d'Or... Składniki: 250g serka mascarpone,  330 ml śmietanki 30%, 2 czubate łyżki żelatyny, 2 łyżki cukru, 80g gorzkiej czekolady,  200g truskawek, 200g malin, łyżka galaretki truskawkowej, lody Carte d'Or Lemon Pie. Wykonanie: Żelatynę namoczyć w 1/3 szklanki zimnej wody... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z miłości do słodkości

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.