Wafle przekładane masą kajmakową z tartymi orzechami laskowymi

Wafle przekładane masą kajmakową z tartymi orzechami laskowymi

Wafle przekładane masą kajmakową z tartymi orzechami laskowymi

Przepis na : deser

Dziś na deser, wafle przekładane! Wafle, któż ich nie jadł? W dobie komercyjnych batonów, kiedy mamy ochotę na małe co nie co..wystarczy tylko trochę chęci, aby ze zwykłego wafla sklepowego zrobić rozpływające się w ustach cudeńko do kawy. Sprawdzi się wszędzie, dzieci je kochają! A w prostocie siła! Składniki wafle kajmak o smaku waniliowym mleko zagęszczone około 5 łyżek 1 duża łyżka masła pół filiżanki tartych orzechów laskowych lub włoskich  Masę przełóż do rondelka, dodaj masło i mleko zagęszczone. Mies... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Z Kuchni Do Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.