Chleb na zakwasie z mielonym lnem

Chleb na zakwasie z mielonym lnem

Chleb na zakwasie z mielonym lnem

Są różne szkoły "prowadzenia" zakwasu. Ja od początku od kiedy kupiłam zakwas (na allegro zresztą) dokarmiam go tą samą metodą - co ok 24 dosypuje do niego mąkę, wlewam wodę i mieszam - zakwas ma mieć mniej więcej wygdląd i konsystencję majonezu. Gdy wiem, że będę piekła chleb dokarmiam zakwas i czekam około 3 godzin (wszystko zależy od temperatury otoczenia) gdy zakwas pięknie bąbelkuje i jest "wzburzony" oznacza to, że jest gotowy do pieczenia.Istnieje mnóstwo przepisów na chleb na zakwasie, różnią się one... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z butelką mleczka w tle

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.