Risotto z owocami morza (Risotto ai frutti di mare)

Risotto z owocami morza (Risotto ai frutti di mare)

Risotto z owocami morza (Risotto ai frutti di mare)

Kremowe "risotto ai frutti di mare" to aromatyczny śródziemnomorski obiad dla miłośników owoców morza.  Składniki na 2 porcje: 250 g mieszanki owoców morza 100 g ryżu arborio szalotka  2 łyżki masła 2 łyżki oliwy 50 ml białego wytrawnego wina 2-3 łyżki śmietany 30 % natka pieruszki Mrożone owoce morza rozmrozić. Przełożyć do garnka, wlać litr wody i zagotować. Gotować kilka minut na małym ogniu, po czym zmniejszyć ogień do minimum. Szalotkę posiekać, zeszklić na oliwie, dodać ryż i podsmażyć całość. W... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu wyzwania kuchenne

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta zdrowa dla serca

Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.