Drożdżowe paszteciki z mięsem

Drożdżowe paszteciki z mięsem

Drożdżowe paszteciki z mięsem

Paszteciki z ciasta drożdżowego z farszem, którego baza to mięso drobiowe z rosołu. Idealne jako  dodatek do czerwonego barszczyku lub samodzielna przekąska na ciepło lub zimno. Składniki: 350 g mąki pszennej 7 g drożdży suchych 2 łyżeczki cukru płaska łyżeczka soli szklanka mleka 2 żółtka 80 g masła szczypta soli farsz: 400 g mięsa drobiowego z rosołu           duża cebula           sól, pieprz, majeranek           rosół - około 1/... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu wyzwania kuchenne

Autor

Wyzwania KuchenneWyzwania Kuchenne

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

rosół, ciasto, mięso, paszteciki, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, przekąska, drożdżowe, przekąski, przekąski na ciepło, paszteciki drożdżowe, ciasta z masa, ciasto na zimno, mięsa pieczone

Inne przepisy z wyzwania kuchenne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.