Makaron z sosem z bakłażana i pomidorów. Czy można jeść skórkę z bakłażana?

Makaron z sosem z bakłażana i pomidorów. Czy można jeść skórkę z bakłażana?

Makaron z sosem z bakłażana i pomidorów. Czy można jeść skórkę z bakłażana?

Przepis na : kolacja

Wydawać by się mogło, że bakłażana trzeba obrać przed przygotowaniem, bo twarda i gruba... Jestem zdecydowanie na nie!!! Skórkę należy zostawić ponieważ zawiera błonnik oraz związki fenolowe oraz podążając za starą zasadą i jakże prawdziwą, że pod skórką jest najwięcej witamin. Jedyne na co należy zwrócić uwagę to to że bakłażana nie powinniśmy jeść na surowo gdyż zawiera solaninę. Warto też posolić go i odstawić na chwilę a następnie osuszyć wtedy straci swój gorzkawy smak. Składniki: 2 średniej wielkości bakła... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu wysmienity

Warto przeczytać

Fit przepisy

Zbiór fit przepisów na każdą okazję : obiad, śniadanie, deser, czy kolację. Jeśli dbasz o linię, to zestawienie tych przepisów jest idealne dla Ciebie :-)

Czytaj dalej...

Najlepszy spalacz tłuszczu

Jeśli starasz się pozbyć zbędnych kilogramów, powinieneś o tym wiedzieć!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.