Cynamonowe naleśniki z jeżynami i ricottą

Cynamonowe naleśniki z jeżynami i ricottą

Cynamonowe naleśniki z jeżynami i ricottą

Składniki na naleśniki: szklanka mleka szklanka wody jajko 150g mąki łyżka oleju rzepakowego łyżka cukru łyżeczka soli łyżka cynamonu Dodatkowo: 200g jeżyn 200g ricotty 2 łyżki cukru 200g jogurtu naturalnego Sposób przygotowania: Wszystkie składniki na naleśniki dokładnie zmiksować. Smażyć cienkie placki na patelni teflonowej. Ja nie używałam dodatkowego tłuszczu, ponieważ dodałam do ciasta łyżkę oleju. Naleśniki nie powinny przywierać do patelni. Odstawić do ostygnięcia. Połowę ricotty wymieszać z łyżką cukru i ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu wysmienity

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.