Chiny, czyli krewetki w tempurze kokosowej z makaronem smażonym z grzybami shitake

Chiny, czyli krewetki w tempurze kokosowej z makaronem smażonym z grzybami shitake

Chiny, czyli krewetki w tempurze kokosowej z makaronem smażonym z grzybami shitake

Dziś odrobina orientalizmu. Jestem wielkim fanem kuchni azjatyckiej, dlatego też od dawna nie mogłem doczekać się wyprawy kulinarnej w te rejony. Zapraszam do wypróbowania krewetek w tempurze kokosowej z makaronem smażonym z grzybami shitake mojego pomysłu. Do wyprawy w rejony orientu potrzebowałem: 300 gram obranych krewetek królewskich, 150 gram mąki pszennej, 250 gramów chińskiego makaronu mie, 10 sztuk grzybów shitake, około 4 cm korzenia imbiru, 3 ząbków czosnku, 1 czerwonej papryczki chili,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wyprawy kulinarne

Warto przeczytać

Tradycyjne potrawy świata - Singapur

Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?

Czytaj dalej...

Autor

wyprawy kulinarnewyprawy kulinarne

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

krewetki, grzyby, makarony, makaron, makaron smażony, mąka, ciasto, sos sojowy, sok, sosy, zupa grzybowa, imbir, przepisy z frytkownicy, kokosowe, makaron po chińsku, czosnek, cebula, susz, ciasto naleśnikowe, ciasto kokosowe, makaron z patelni, sos do makaronu, sos z grzybów , dania z makaronem, dania chińskie, kuchnia chińska, ciasto z bezami

Inne przepisy z Wyprawy kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.