Truskawki z bitą śmietaną - jak prawidłowo ubić bitą śmietanę?

Truskawki z bitą śmietaną - jak prawidłowo ubić bitą śmietanę?

Truskawki z bitą śmietaną - jak prawidłowo ubić bitą śmietanę?

Kiedyś miałam problem z tym jak zrobić bitą śmietanę, żeby była naprawdę smaczna, niezważona, bez grudek i - jak dla mnie - nieprzesłodzona. Znalazłam sposób metodą prób i błędów.  Ważne jest, żeby nie mieszać śmietany różnych firm i nie mieszać procentów. Mają być 30%. Dzisiaj zrobiłam z truskawkami:) Składniki: 300 ml śmietany kremówki 30% 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżeczka z kopką cukru pudru Do malaksera przelać śmietanę i dodać łyżeczkę cukru waniliowego wraz z łyżeczką cukru pudru Włączyć malakse... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu www.szczesliwakuchnia.blogspot.com

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.