Tajine (tadżin, tażin) - jak przygotować do pierwszego użytku?

Tajine (tadżin, tażin) - jak przygotować do pierwszego użytku?

Tajine (tadżin, tażin) - jak przygotować do pierwszego użytku?

Dostałam od mamy w prezencie (choć sama wybierałam wzory) cztery naczynia tajine. Takie jednoosobowe :) Tajine to nazwa jednocześnie naczynia jak i potrawy. Dania przygotowane w tym naczyniu są bardzo zdrowe, ponieważ można je dusić bez tłuszczu. Woda, która paruje, dzięki pokrywce w kształcie komina - skrapla się z powrotem do podstawki.  Poza tym pieczenie dania jest bardzo powolne i w niskiej temperaturze. Można je przygotować w piekarniku, jak również na kuchence gazowej, na małym ogniu, używając d... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu www.szczesliwakuchnia.blogspot.com

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.