Jak wykorzystać owoce z kompotu? Słodki dodatek czereśniowo-jabłkowy

Jak wykorzystać owoce z kompotu? Słodki dodatek czereśniowo-jabłkowy

Jak wykorzystać owoce z kompotu? Słodki dodatek czereśniowo-jabłkowy

Szkoda mi było wyrzucać owoce, które zostały po wypiciu  kompotu . Postanowiłam je przerobić jako dodatek np. do naleśników, pancakes'ów , omletów itp. Potem można przełożyć do słoika i zawekować jak dżem. Składniki: 1/2 kg owoców z kompotu (u mnie tyle ważyły wraz z odrobiną kompotu) 7 łyżek cukru Przełożyć owoce do garnka i zagotować  Jak owoce zaczną się gotować, ustawić ogień na najmniejszy i gotować często mieszając, żeby owoce się nie przypaliły Czas gotowania ok. 1h Można dodać do naleśników, omle... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu www.szczesliwakuchnia.blogspot.com

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.